Tarieven

30 min.

Osteopathie

45 euro

45 min.

Osteopathie

60 euro

60 min.

Osteopathie

80 euro

30 min wordt vooral gekozen voor baby’s en jonge kinderen en voor volwassenen voor een korte check-up of acute problematiek.

Er is een terugbetaling van de mutualiteit van €10 per sessie voor 5 sessies per jaar. Daarvoor ontvangt u een attest in de praktijk.

Veel gestelde vragen

  • Het is aangewezen om direct contact op de huid toe te laten voor een zo optimaal mogelijke manuele mobilisatie of manipulatie. De osteopaat kan zo beter werken. Toch staan we toe om indien gewenst, losse katoenen kledij te dragen of een shortje en bvb sporttopje.

  • Je kan in de praktijk betalen met bancontact, payconiq of cash.

  • Ja, rond het pleintje of voor de deur is er altijd plaats en dat is gratis.

  • Jazeker, iedereen is welkom in de praktijk. Alle technieken hebben ook hun positief ondersteunend effect voor mensen met een beperking. Er zijn tal van stageprojecten die ons het belang hebben getoond van osteopathie behandeling bij kinderen en volwassenen met een beperking. De praktijk is ook rolstoeltoegankelijk.

  • Na een osteopathie sessie ben je vrij om te doen en laten wat je wil, toch raden we aan geen intensieve sportbeoefening meer te doen na een sessie. Probeer het rustig aan te doen en drink voldoende water.

  • Ja, dat mag, maar meldt het aan de behandelende osteopaat zodat er rekening gehouden kan worden met een volle maag. Indien je eet net voor of na een sessie, dan eet je best een lichte maaltijd.

  • Neen, er is geen doorverwijzing nodig.

  • Ja, de mutualiteit betaalt €10 per sessie voor een maximaal van 5 sessies per jaar terug. Je ontvangt daarvoor een briefje van de osteopaat of je brengt zelf een document mee van de betreffende mutualiteit.

  • Jazeker, we werken samen met verschillende disciplines en kennen ook onze beperkingen in het vakgebied. Hiervoor kunnen we op vraag ook een verslag schrijven voor in het (medisch) dossier.

  • Neen, niet alle osteopaten kraken, maar kraken is wel een onderdeel van osteopathie. We zijn als erkend osteopaat goed opgeleid om de nodige safety te kennen en te volgen en waar nodig manipuleren we de wervelkolom, wat een ‘krakend ‘ geluid geeft. Indien je niet wenst gekraakt te worden, dan kan je dat aangeven bij een eerste consult en houden we daar respectvol rekening mee. Er behoren gelukkig vele technieken tot de osteopathische behandeling, waardoor we de structuur en functie ook optimaal kunnen beïnvloeden zonder ‘kraken’.

Back to top