DE YOGASTIJLEN

In 1 les combineert Ann verschillende facetten van pure yoga. Alles is ‘yoga’, maar gaandeweg werden er in de yogawereld verschillende afzonderlijke yogastijlen geboren.

Hatha yoga

De klassieke Hatha Yoga zorgt voor evenwicht tussen de tegenpolen zon (ha) en maan (tha).  Hatha yoga brengt deze polen in jezelf in evenwicht en zorgt voor een goede balans tussen de linker en rechter zijde van het lichaam, tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf.  Hierdoor kan je evenwichtiger en krachtiger in het leven staan. Bij Hatha yoga combineren we asana’s, meditatie, pranayama, soms ook mudra’s (handmodes) en mantra’s.

Yin yoga

Yin yoga is een zachte vorm van yoga, waarbij de asana’s langer worden aangehouden. De zwaartekracht wordt gebruikt als een middel om het diepe bindweefsel te gaan stretchen en doorbloeden en de flexibiliteit van de beenderen te verbeteren.

Yin yoga is ideaal om de mind tot rust te laten komen (of te trainen naar) en om op eigen tempo flexibeler te worden. Bij deze yogavorm wordt vaak gebruik gemaakt van yoga hulpmiddelen zoals blokken, bolsters, riemen en stoelen.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga bestaande uit dynamische yoga series, waarbij de asana’s samen met de in-en uit-ademhaling elkaar vloeiend opvolgen.

In elke hatha yogales zitten er vinyasa reeksen. Deze yogastijl is dus ook een onderdeel van de hatha-yin-marma-vinyasa yoga.

Yogaworlddance

In 1 les combineert Ann verschillende dansbewegingen vanuit oriëntaalse, Afrikaanse, Indiase dans en salsa en flamenco met de yoga- asana’s. Het is een dynamische, opwekkende les waarbij alle emoties in beweging komen en onze innerlijke vreugde gevoed wordt. In deze lessen speelt er steeds muziek af. Hatha en vinyasa yoga gaan vloeiend over in de bevrijdende dansbewegingen van het lichaam.

Bekijk zeker ook eens de volledige opleiding ‘YOGAWORLDDANCE‘.

Yogamarmani (marma-yoga)

Ann combineert de kennis van Marmapunten (marmani) in de hatha yoga. Marmapunten zijn gevoelige punten die een brug vormen tussen het fysieke en energetische lichaam en tussen wij als microkosmos met het universum als macrokosmos.

In de les leer je de marmani kennen en pas je via de yoga een onderdeel van marma chikitsa of marma therapie toe.

Yogamarmani is voorlopig een onderdeel van de les Hatha-Yin-Marma-Vinyasa yoga, maar er is ook de specifieke opleiding ‘YOGAMARMANI‘.

Hatha-Yin-Marma-Vinyasa yoga, nu vereenvoudigd maar nog steeds dezelfde stijl naar YOGAMARMANI.

Ann combineert in 1 les verschillende yogastijlen. Elke les is gebaseerd op wat nodig is op dat moment, volgens de seizoenen en wat er collectief gebeurt in de wereld, maar ook individueel bij iedereen die in de les aanwezig is.

Hatha, yin, vinyasa en marma yoga worden in één samenhangend geheel in de yogales geïntegreerd.

Dit jaar zal er extra focus zijn op de marmapunten en dus yogamarmani.

Perinatale yoga

Prenatale yoga

Een yogales voor zwangere vrouwen is anders dan een klassieke hatha yogales. Het lichaam van de zwangere vrouw is in een proces van verandering, letterlijk en figuurlijk. De zwangere vrouw maakt ook deel uit van een groot levensproces. Het is dan ook een mooie periode om stil te staan bij dat leven. Het dragen van een kind, het al dan niet gedragen worden door een partner, ooit zelf gedragen zijn en het geboren worden van een kind en van een moeder.

Zwangerschapsyoga ondersteunt de zwangere vrouw en bereidt voor op de aankomende bevalling. Ook de partners krijgen de kans om mooi voorbereid te zijn tijdens de partnerlessen. De toegepaste technieken zijn heel bruikbaar vóór en tijdens de bevalling.

Postnatale yoga

Vanaf 6 weken na de bevalling kan je bij Ahimsa Yoga terecht voor de postnatale privé-yogalessen op afspraak of de postnatale yoga tool lessen.  Ook de baby’s zijn van harte welkom in de les als er geen opvang gevonden wordt. Deze lessen zijn losser, je kan op elk moment de les even stoppen om borstvoeding te geven of ns rond te wandelen met je baby. Ook de oefeningen worden aangepast naargelang de nood. Buikspieren worden op een veilige, stap gerichte manier terug aangesterkt, net als de bekkenbodem, de rugspieren etc. De lichaamshouding kan zo helemaal terug geoptimaliseerd worden en herstel na de bevalling wordt vervolledigd. Er heerst geen taboe, emotionele schommelingen mogen er zijn, ook bij het kind, we mogen allemaal onszelf zijn in de les! Je krijgt in de postnatale tool yogales vooral ook handige oefeningen mee om thuis verder mee aan de slag te gaan.

JA, IK HEB INTERESSE IN EEN VAN DE YOGA LESSEN

    Back to top