Opleidingen / leergroepen

OPLEIDING MARMAPUNTEN

Marmapunten zijn heel gevoelige, anatomisch gelegen punten die een brug vormen tussen ons fysieke, energetische, emotionele en mentale lichaam, alsook tussen ons lichaam als microkosmos enerzijds en het universum als macrokosmos anderzijds. Deze marmapunten zijn heel belangrijkniet weg te slaan uit een holistische visie van gezondheid, zowel preventief als curatief. Marma chikitsa of marma therapie vormt een groot deel van de ayurvedische therapie, een heel oude kennis die steeds meer opnieuw van zich laat horen, ook op vlak van de wetenschap. Het is een uiterst boeiend onderdeel van ayurveda! Kaya-Veda neemt u graag mee op reis in je binnenwereld en buitenwereld, op zoek naar nieuwe inzichten en ervaringen binnen het gezondheids aspect.

DUUR: 8 DAGEN

Deze opleiding omvat 8 dagen intensieve training, theorie en praktijk. Na deze opleiding ben je in staat om een marmapunten massage te geven, kan je de marmapunten toepassen als first aid en ter preventie van onbalans. Je leert in deze opleiding hoe het energetisch lichaam in elkaar zit en alles wat de menselijke geest kan vatten over prana of levenskracht en ons zelfgenezend vermogen.

Nieuwe data :

VOORLOPIG NOG GEEN NIEUWE DATA GEKEND.

VOORWAARDEN

VOOR LEKEN EN THERAPEUTEN MET WEINIG ANATOMISCHE KENNIS:
Voor hen is de voorwaarde dat de tweedaagse palpatie eerst gevolgd wordt. Daarbovenop ontvangt elke deelnemer bij inschrijving voor de palpatie cursus een cursuspakket voorbereidende anatomie. Het is belangrijk dat er dus eerst wat thuisstudie aan vooraf gaat zodat de effectieve opleiding marmapunten eenvoudig te volgen is.

VOOR THERAPEUTEN MET VOLDOENDE ANATOMISCHE KENNIS:
Voor hen is er geen voorbereiding nodig, tenzij een opfrissing in anatomie en palpatie gewenst is, dan kan er ook ingeschreven worden voor de tweedaagse palpatie, waarbij dan ook het voorbereidend pakket anatomie wordt opgestuurd.

OPLEIDING PALPATIE

Palpatie is het palperen of lokaliseren en voelen van anatomische structuren.

Deze vierdaagse is vooral een voorbereiding voor de opleiding “Marmapunten”. Bij inschrijving van deze cursus ontvangt u een voorbereidend cursuspakket anatomie voor thuisstudie (vanaf 20 augustus).  Wie geen opleiding marmapunten volgt, kan deze vierdaagse ook volgen. Na afloop ben je in staat om de verschillende spieren, botten, ligamenten af te tekenen en ken je de verschillende benamingen van het lichaam, zodat je eenvoudig kan volgen als je andere vakken volgt met betrekking tot lichaamswerk. Het is een heel praktijkgerichte vierdaagse, waarbij we oefenen op elkaar.

Data:

VOORLOPIG NOG GEEN NIEUWE DATA BEKEND.

LEERGROEP EN TRAINING IN DIEPTEHELING VERVOLG: SANGHA

UNDER THE OKA-TREE.

Dit is de zijtak van OKA-TRI.

Met ‘Under the OKA-TREE’ vormen we een community van bewustzijn, mannen-en vrouwenempowerment, meditatie en focustraining, soundhealings, lichaamswerk, opleidingen, deelgroepen, leergroepen, uitwisseling, ruilmarkten, kunst en creativiteit, re-creating the village,….

Zij die de leergroep gevolgd hebben kunnen via deze weg ook terecht om samen te creëren, door samen te komen en in te tunen in onszelf en een positieve visualisatie en mindtraining. Dit door bvb mantra avonden, meditaties en gewoon samenkom momenten om te delen.

LEERGROEP EN TRAINING IN DIEPTEHELING

Iedereen kan het voelen, er gebeurt van alles in de wereld rond ons en dus ook in de wereld binnenin onszelf! Ann Vandenbogaerde werkt sinds 2005 in haar praktijk voor osteopathie (Osteopathiepunt), ayurveda (Kaya-Veda) en yoga (Ahimsa Yoga). Het vergt training, inzicht, het doorbreken van patronen uit aangeleerde koppigheid, slachtoffer/rechter bewustzijn etc. Dat wil niet zeggen dat al die dingen fout zijn, ze zijn er ook met een reden. Vaak vergt het gewoon de keuze binnen in jezelf om te transformeren naar wat goed voelt voor jezelf, alle weerstand trotserend. 

Daaruit is de wens ontstaan om deze groep te laten groeien. We gaan in deze leergroep samen trainen. In deze leergroep volgen we de inzichten van de Tolteekse wijsheid. We starten met het boekje “Bondgenoot” Autobiografie van een immuuncel en “De vier inzichten” Wijsheid van de tolteken. Vanuit deze inzichten gaan we elkaar horen en ondersteunen in onze ‘persoonlijke’ groei en transformatie.


Wanneer?

VOORLOPIG GEEN NIEUWE DATA GEKEND.


LEERGROEP AYURVEDA EN AYURVEDISCHE MASSAGE

IN HET STUDIEPROJECT / STAGEPROJECT

Om het leren van ayurveda betaalbaar te houden, wordt er dit jaar geopteerd voor leergroepen in plaats van de schoolse opleidingssetting. Uit ondervinding wordt er veel meer opgepikt in deze soort leergroepen waarbij we elkaar stimuleren en prikkelen om van elkaar te leren en om zelf zo optimaal mogelijk te groeien en dieper te durven gaan. Elk individu speelt een belangrijke rol, er is geen trager en sneller gaan, maar we verrijken elkaar of we  nu veel kunnen onthouden en verteren of trager en moeilijker kunnen verteren. Deze groep brengt voor iedereen verdieping met zich mee, elk op hun tempo.

In deze leergroep verdiepen we ons in de oneindige kennis van ayurveda. We leren samen en we leren het echt. We nemen samen de tijd om stil te staan bij wat geschreven wordt in ayurvedische teksten en boeken, om het te vatten, te voelen en te integreren. Het is prachtig hoe op die manier de kennis zich nog beter ontvouwt.

Wie zich wil verdiepen en/of praktisch bijscholen in ayurveda kan één zondagnamiddag 14-17u terecht op het studieproject.

Samen de boeken openen en lezen, bevragen, vertellen, nakijken, …studeren dus. Af en toe zal er ook een lezing of korte workshop worden aangeboden zoals bvb over kruiden of massage, zelfzorg volgens ayurveda, zwangerschap…

Kostprijs
 • Per jaar €108
 • Per extra lezing of workshop: donatie (startbedrag €7)

Welke onderwerpen komen onder andere aan bod in deze leergroepen
 • Een basis ayurveda.
 • Dinacharya of dagelijkse handeling.
 • Gezichtsanalyse, tonganalyse, nagelanalyse.
 • Abhyanga of een basis ayurvedische massage.
 • Shiro-abhyanga of ayurvedische hoofdmassage.
 • Sound en healing.
 • Voeding.
 • Udvarthana of ayurvedische ^poedermassage.
 • Garshan of zijden handschoen massage.
 • Pinda sweda of kruidenstempelmassage.
 • Marmapuntenmassage: de basis.
 • Pre-en postnatale ayurvedische lichaamszorg.
 • Ayurvedische kinder-en babymassage.
 • Ayurvedische zintuig zorg.
 • dagelijkse verzorging.
 • planten.

Data 2021-2022

17 okt, 14 nov, 12 dec, 16 jan, 13 febr, 13 mrt, 24 april, 15 mei, 12 juni. Telkens van 14-17u, waarvan de lezing van 14-15u..


Locatie

De Mokke, Sint-Amandsberg Gent of buitenlocatie.

ALGEMENE OPMERKINGEN OVER OPLEIDINGEN BIJ KAYA-VEDA:

Inschrijving is geldig vanaf het betalen van een voorschot van 20´% van het inschrijvingsgeld. Het overige bedrag dient ten laatste een week voor de start te worden overgemaakt. Indien men tijdens de opleiding beslist de opleiding niet voort te zetten, dan kan er geen terugbetaling zijn van de opleidingskosten, tenzij bij ernstige ziekte van de ingeschreven persoon, dan wordt een deel van de opleiding terugbetaald. Indien Kaya-Veda zelf de opleiding dient te annuleren wegens te weinig inschrijvingen of andere belangrijke redenen, en als er geen andere oplossing kon geregeld worden, dan spreekt het voor zich dat de ingeschreven personen hun bedrag volledig of deels ( indien de opleiding al begonnen was) terug ontvangen. Indien de ingeschreven persoon nog vóór de start van de opleiding wenst te annuleren, dan wordt 80% van de betaalde opleiding / workshop / leergroep terugbetaald, de 20% die als inschrijving telde, is niet terug te vorderen. Na deelname van de volledige opleiding met 90% aanwezigheid ontvangt elke deelnemer een deelnamebewijs!

Bij elke opleiding zit inbegrepen in de prijs:

 • gefilterd water en kruidenthee.
 • syllabus (geen syllabus bij de studiegroep)

Maaltijden zijn niet inbegrepen.

Het is mogelijk om een opleiding in delen te betalen. Neem daarvoor contact met ons op.
Het te betalen bedrag is het bedrag INCLUSIEF BTW.


Facturatiegegevens

OKA-TRI BV
Ann Vandenbogaerde
FERDINAND SNELLAERTPLEIN 5
9040 GENT.

BE0758.874847


Rekeningnummer

BE77 7360 6864 4742

JA, IK HEB INTERESSE IN EEN OPLEDING