Opleidingen / leergroepen

LEERGROEP MARMAPUNTEN
LEERGROEP PALPATIE

Marmapunten zijn heel gevoelige, anatomisch gelegen punten die een brug vormen tussen ons fysieke, energetische, emotionele en mentale lichaam, alsook tussen ons lichaam als microkosmos enerzijds en het universum als macrokosmos anderzijds.

Deze marmapunten zijn een heel belangrijke meerwaarde aan holistische gezondheidszorg. Marma chikitsa of marma therapie vormt een groot deel van de ayurvedische therapie, een heel oude kennis die steeds meer opnieuw van zich laat horen, ook op vlak van de wetenschap. Het is een uiterst boeiend onderdeel van ayurveda!

Om de anatomie van ons lichaam te kennen is het belangrijk eerst palpatie te oefenen, daarom is dit het eerste onderdeel van deze leergroep.  Palpatie is het palperen of lokaliseren en voelen van anatomische structuren.

Deze opleiding omvat intensieve training, theorie en praktijk op een speelse, leuke en verbindende manier. Ann koos ervoor om de opleiding palpatie en Marmatherapie om te vormen naar een leergroep, omdat dat zoveel meer energie geeft voor iedereen. Het geeft meer verbinding en vrijheid, kost minder en men neemt de kennis beter op.

Omdat palpatie zo een belangrijke voorbereiding is voor een correcte een goede toepassing van de marmapunten, zijn deze twee opleidingen in 1 leergroep samengebracht.

EERSTE JAAR:

In deze leergroep leer je in het eerste deel jouw lichaam voelen. Je leert alle anatomische structuren lokaliseren, voelen en benoemen. Zo ken je jouw eigen lichaam nog beter dan ooit tevoren. In het tweede deel leer je de energiedoorstroming en energieuitwisseling kennen in, rond en doorheen je lichaam.  Je leert alle marmapunten anatomisch en voelbaar lokaliseren zodat je een beter inzicht krijgt in de energetische communicatie van jouw lichaam. Bovendien leer je hoe deze marmapunten jou een blik kunnen geven op de optimale gezondheid van jouw volledige lichaam.

Kennis van je eigen marmapunten is een enorm waardevolle meerwaarde, complementair aan de gezondheidszorg zoals we die kennen.

Na afloop van het eerste deel van deze leergroep ben je in staat om de verschillende spieren, botten, ligamenten af te tekenen en ken je de verschillende benamingen van het lichaam, zodat je de andere onderdelen van deze leergroep eenvoudig kan volgen als ook andere vakken met betrekking tot lichaamswerk.

TWEEDE JAAR:

Hier gaan we verder in op het integreren van de marmapunten in gezondheidszorg. Een onderdeel van dit tweede jaar zijn emotioneel lichaamswerk en EFT toepassingen, fascia therapeutische toepassingen, gebruik van essentiële oliën, klankvibratie, meditatie. We leren dit alles toepassen in samenwerking met de kennis van de marmapunten en energiedoorstroming.

Data:

De trainingen gaan telkens door op een zondagnamiddag van 14-18u. We maken er steeds een verbindende en wel benutte zondagnamiddag van. Als het weer het toelaat zullen de lessen buiten doorgaan, zodat we tegelijk veel prana kunnen opnemen. Bij minder goed weer of te lage temperaturen gaan de lessen door in de praktijk van Ann.

Eerste jaar 2022-2023: 2-10/23-10/13-11/27-11/11-12/15-01/29-01/12-02/12-03/30-04/14-05/4-06

Tweede jaar 2023-2024: 24-09/8-10/22-10/5-11/19-11/3-12/17-12

kostprijs:

Eerste jaar: €480

Tweede jaar: €280

Enkel de palpatie (5 eerste data eerste jaar): €200

LEERGROEP EN TRAINING IN DIEPTEHELING

Iedereen kan het voelen, er gebeurt van alles in de wereld rond ons en dus ook in de wereld binnenin onszelf! Ann Vandenbogaerde werkt sinds 2005 in haar praktijk voor osteopathie (Osteopathiepunt), ayurveda (Kaya-Veda) en yoga (Ahimsa Yoga). Het vergt training, inzicht, het doorbreken van patronen uit aangeleerde koppigheid, slachtoffer/rechter bewustzijn etc. Dat wil niet zeggen dat al die dingen fout zijn, ze zijn er ook met een reden. Vaak vergt het gewoon de keuze binnen in jezelf om te transformeren naar wat goed voelt voor jezelf, alle weerstand trotserend. 

Daaruit is de wens ontstaan om deze groep te laten groeien. We gaan in deze leergroep samen trainen. In deze leergroep volgen we de inzichten van de Tolteekse wijsheid. We starten met het boekje “Bondgenoot” Autobiografie van een immuuncel en “De vier inzichten” Wijsheid van de tolteken. Vanuit deze inzichten gaan we elkaar horen en ondersteunen in onze ‘persoonlijke’ groei en transformatie.


Wanneer?

Er wordt voorlopig geen nieuwe groep opgestart, maar we gaan met dit onderwerp wel praktisch aan de slag in de sangha theme moments. Deze vervangen voorlopig de leergroep. Zie UNDER THE OKA-TREE.


LEERGROEP AYURVEDA

IN HET STUDIEPROJECT / STAGEPROJECT

Om het leren van ayurveda betaalbaar te houden, wordt er dit jaar geopteerd voor leergroepen in plaats van de schoolse opleidingssetting. Uit ondervinding wordt er veel meer opgepikt in deze soort leergroepen waarbij we elkaar stimuleren en prikkelen om van elkaar te leren en om zelf zo optimaal mogelijk te groeien en dieper te durven gaan. Elk individu speelt een belangrijke rol, er is geen trager en sneller gaan, maar we verrijken elkaar of we  nu veel kunnen onthouden en verteren of trager en moeilijker kunnen verteren. Deze groep brengt voor iedereen verdieping met zich mee, elk op hun tempo.

In deze leergroep verdiepen we ons in de oneindige kennis van ayurveda. We leren samen en we leren het echt. We nemen samen de tijd om stil te staan bij wat geschreven wordt in ayurvedische teksten en boeken, om het te vatten, te voelen en te integreren. Het is prachtig hoe op die manier de kennis zich nog beter ontvouwt.

Wie zich wil verdiepen en/of praktisch bijscholen in ayurveda kan één zondagnamiddag 14-17u terecht op het studieproject.

Samen de boeken openen en lezen, bevragen, vertellen, nakijken, …studeren dus. Af en toe zal er ook een lezing of korte workshop worden aangeboden zoals bvb over kruiden of massage, zelfzorg volgens ayurveda, zwangerschap…

Kostprijs
 • Per jaar €108
 • Per extra lezing of workshop: donatie (startbedrag €7)

Welke onderwerpen komen onder andere aan bod in deze leergroepen
 • Een basis ayurveda.
 • Dinacharya of dagelijkse handeling.
 • Gezichtsanalyse, tonganalyse, nagelanalyse.
 • Abhyanga of een basis ayurvedische massage.
 • Shiro-abhyanga of ayurvedische hoofdmassage.
 • Sound en healing.
 • Voeding.
 • Udvarthana of ayurvedische ^poedermassage.
 • Garshan of zijden handschoen massage.
 • Pinda sweda of kruidenstempelmassage.
 • Marmapuntenmassage: de basis.
 • Pre-en postnatale ayurvedische lichaamszorg.
 • Ayurvedische kinder-en babymassage.
 • Ayurvedische zintuig zorg.
 • dagelijkse verzorging.
 • ayurvedische plantenleer.

Data 2022-2023

18-09/16-10/20-11/18-12/22-01/19-02/26-03/23-04/21-05/25-06

Telkens van 14-17u, waarvan de lezing van 14-15u..


Locatie

Ferdinand Snellaertplein 5, 9040 Gent

ALGEMENE OPMERKINGEN OVER OPLEIDINGEN BIJ KAYA-VEDA:

Inschrijving is geldig vanaf het betalen van een voorschot van 20´% van het inschrijvingsgeld. Het overige bedrag dient ten laatste een week voor de start te worden overgemaakt. Indien men tijdens de opleiding beslist de opleiding niet voort te zetten, dan kan er geen terugbetaling zijn van de opleidingskosten, tenzij bij ernstige ziekte van de ingeschreven persoon, dan wordt een deel van de opleiding terugbetaald. Indien Kaya-Veda zelf de opleiding dient te annuleren wegens te weinig inschrijvingen of andere belangrijke redenen, en als er geen andere oplossing kon geregeld worden, dan spreekt het voor zich dat de ingeschreven personen hun bedrag volledig of deels ( indien de opleiding al begonnen was) terug ontvangen. Indien de ingeschreven persoon nog vóór de start van de opleiding wenst te annuleren, dan wordt 80% van de betaalde opleiding / workshop / leergroep terugbetaald, de 20% die als inschrijving telde, is niet terug te vorderen. Na deelname van de volledige opleiding met 90% aanwezigheid ontvangt elke deelnemer een deelnamebewijs!

Bij elke opleiding zit inbegrepen in de prijs:

 • gefilterd water en kruidenthee.
 • syllabus (geen syllabus bij de leergroep ayurveda)

Maaltijden zijn niet inbegrepen.

Het is mogelijk om een opleiding in delen te betalen. Neem daarvoor contact met ons op.
Het te betalen bedrag is het bedrag INCLUSIEF BTW.


Facturatiegegevens

OKA-TRI BV
Ann Vandenbogaerde
FERDINAND SNELLAERTPLEIN 5
9040 GENT.

BE0758.874847


Rekeningnummer

BE77 7360 6864 4742

JA, IK HEB INTERESSE IN EEN OPLEDING

  Back to top