Kinderen en jongeren maken op korte tijd een grote ontwikkeling door, zowel lichamelijk als geestelijk.
Meestal gaat dit zonder problemen, maar soms komt er een kink in de kabel en ontstaan er allerlei klachten. Osteopathie kan in deze periode van het leven ook veel betekenen. Zowel in het geval van klachten, als ter ondersteuning in het groeiproces.
Vele kinderen komen ook naar de praktijk omdat ze zich niet lekker in hun vel voelen of te kampen hebben met weinig zelfvertrouwen of moeilijke sociale uitdagingen. Bij Osteopathiepunt maken we opgebouwde spanningen los en helpen we de kinderen om op een speelse manier een groter lichaamsbewustzijn te creëren en trots te zijn op het wonder dat ze zijn.
Vaak gaan stresssituaties gepaard met meer ophouden van spanning in het lieve lijf, waardoor tics of slaapproblemen tot uiting kunnen komen. Elk kind ervaart stress anders, de ene sneller dan de andere, de ene is een prater, de andere kropt op. Stress op biochemisch niveau echter creëert een minder aangenaam milieu in het lichaam, waardoor ook andere gerelateerde problemen zich kunnen ontwikkelen. Samen met de ouders en de omgeving willen we er zijn om stress te reduceren, hormonale balans te bevorderen en een goede stofwisseling te behouden of terug te brengen.
Daarnaast is het ook goed een kind osteopathisch te ondersteunen bij groeispurten, leerprocessen, tandenwissel, motorische mijlpalen,…
Hiervoor kunnen kinderen en jongeren naar de praktijk komen:
- Preventief, ontwikkelings ondersteuning en aanleren van zelfzorg.
- Leermoeilijkheden, concentratie , coördinatieproblemen.
- stress, tics, zelfpijniging, onrust, depressie, school moeheid, niet lekker in het vel zitten, hooggevoeligheid, emotioneel onevenwicht.
- Bedplassen en algemene zindelijkheidsproblemen, stoelgang problemen.
- Buikklachten.
- Rugklachten, scoliose, houdings- en gangproblematiek, gewrichtsklachten.
- Eetproblemen.
- Recidiverende oorontstekingen.
- Begeleidend bij kaakgewrichtsorthopedie of orthodontie (voor-tijdens en na).
- ter ondersteuning bij intensieve hobby’s of topsport.
- Hormonale problematiek, groeiproblemen, gewichtsproblemen.
- Kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking.